torstai 4. syyskuuta 2014

Iloinen jälleennäkeminen

Muutama viikko takaperin meillä kävi tallilla vieraita. Hetken verran ilma oli täynnä jälleennäkemisen riemua ja haikeita muistoja, kun Hallan entinen vuokraaja ja kisaaja Salla tuli moikkaamaan meitä vuoden tauon jälkeen. Sallalle olen äärettömän kiitollinen kaikesta siitä, mitä hän on tehnyt Hallan eteen sekä siitä tuesta, mitä häneltä olen saanut vaikeina hetkinä tuittupäisen tammani kanssa. Niinpä olinkin erittäin otettu, kun vihdoin saatiin Sallan kanssa sovittua päivä jolloin Salla tuli moikkaamaan meitä. Salla halusi myös kertoa omat terveisensä käynnistään teille lukijoille.

"Täällä kirjoittelee Salla, Reetan (eli nykyisen Hallan) entinen vuokraaja. Omana aikanani hevonen siis kulki eri lempinimellä, mutta käytän tekstissä vain tamman nykyistä nimeä sekavuuksien välttämiseksi. Taustoista sen verran, että olen tuntenut Hallan siitä asti kun se oli 6-vuotias, mutta virallisesti vuokrasin sitä joulukuusta 2011 heinäkuuhun 2013. Tullessaan edelliselle omistajalleen Halla oli täysi raakile, jolla oli ratsastettu vasta pari kuukautta. Pikkuhiljaa tammaa kuitenkin koulutettiin eteenpäin, ja siitä kuoriutuikin melko lahjakas estehevonen. Kilpailin Hallan kanssa enimmäkseen esteitä 70-110cm tasolla, mutta myös muutamat koulu- ja kenttäkisat tuli käytyä. Jouduin kuitenkin jättämään hyvästit tammalle omistajien laitettua sen myyntiin kesällä 2013, ja niin Halla siirtyi Tiinan omistukseen.

Näin vuoden jälkeen sain mahdollisuuden tulla moikkaamaan Hallaa nykyiselle tallilleen, joten tietenkään en jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Tiesin tamman päässeen todella hyvään kotiin, mutta silti yllätyin siinä tapahtuneista muutoksista. Omana aikanani Halla oli melkoinen stressaaja, joka ei malttanut seistä sekuntiakaan paikallaan. Nyt karsinassa kuitenkin odotti levollisen näköinen hevonen, joka seisoi koko kuntoonlaiton ajan täysin rauhallisesti paikoillaan. Uteliaisuus sen sijaan oli säilynyt, sillä sain heti osakseni perusteellisen turpatutkimuksen!

Selkään noustessa sama maltillisuus jatkui ja sain rauhassa asettua satulaan hevosen hötkyilemättä mihinkään suuntaan. Myös alun maastokävelyissä Halla oli rauhallisempi kuin ennen, mutta kaikista eniten yllätti muutos hevosen ratsastettavuudessa. Alusta asti tamma haki rehelliselle tuntumalle, mikä oli aikamoinen mahdottomuus vielä vuosi sitten. Myös ravin tahti oli helposti säädeltävissä ja Halla tuntui kuuntelevan apujani sataprosenttisesti, joten ero vanhaan säheltäjään oli melkoinen! Kyllähän meidän meno loppua kohden muuttui taas kiireisemmäksi, mutta ei siitä oikein voinut hevosta syyttää. Olin itse aika hukassa istuntani ja apujeni kanssa pienehkön suokin selässä, kun viimeisen vuoden ajan olen ratsastanut 15 senttiä korkeammilla puoliverisillä... Oli kuitenkin mahtavaa päästä pitkästä aikaa ratsastamaan vanhalla tutulla hevosella!

Kaikin puolin hyvää työtä Hallan kanssa oli kyllä tehty, sillä se oli saanut jopa hieman lisää massaa ja lihaksia, mikä on tuon ikiliikkujan kanssa todellinen saavutus. Vielä on varmasti työtä edessä, mutta tällä vauhdilla en osaa edes kuvitella Hallaa seuraavan vuoden päästä. Iso kiitos Tiinalle mahdollisuudesta päästä moikkaamaan rakasta hevosta, toivottavasti samanlainen reissu onnistuu vielä joskus uudestaan!"   Salla

2012

2014

2 kommenttia:

  1. Herran jestas mikä ero noissa kuvissa mm. Hallan pepun lihaksissa. Hyvää työtä Tiina :)
    -Titta

    VastaaPoista
  2. Kiitos Titta! :) Kyllä se tästä pikkuhiljaa alkaa näyttää hevoselta :D Havahduin tällä viikolla itsekin että hitto vie sille on alkanu kasvaa lihakset! :D

    VastaaPoista

Hei lukija,

Huomaathan, että kommenttien valvonta on otettu käyttöön! Kommenttisi julkaistaan kirjoittajan hyväksynnän jälkeen, joten ethän turhaan lähetä kommenttiasi useaan kertaan. Asiattomat kommentit jätetään heti kättelyssä julkaisematta.

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥