keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Me ei olla pohjalla vaan me ollaan huipulla!

Ei vitsit mikä fiilis! Leijun vieläkin pari senttiä maan pinnan yläpuolella, niin fiiliksissä olen meidän perjantain kisadebyytistä!


Me aloitettiin Hallan kanssa kisakausi pääsiäisenä kotikisoissa Riders Innissä Hyvinkäällä. Valmentajan kanssa päätettiin yhteistuumin aloittaa helpoilla ja varmoilla suorituksilla tavoitteena puhtaat ja siistit radat. Hypättiin siis perjantaina 70cm ja 80cm I-tason kilpailuissa. Pääsiäinen oli selvästi tuonut monet muutkin kilpailemaan, sillä 80cm-luokassa oli jopa 80 lähtöä!

Kaikista isoin huolenaiheeni kisapäivänä oli täysi apukäsien puuttuminen! Siis ihan oikeasti, kuka idiootti menee ekoihin kunnon kilpailuihin ilman minkäännäköistä henkistä tukea tai kisahoitajaa!?! Minä... Nooh, tästäpä viisastuneena

Note to self: älä enää ikinä mene kisoihin ilman groomia! 

Jotenkin me kuitenkin onnistuttiin selviämään kisoista hengissä ja kieltämättä se kasvattaa luonnetta kun ihan ensimmäisissä kisoissa joutuu pärjäämään yksin. :D

Ensimmäisestä radasta, eli 70cm, mulla ei valitettavasti ole videomateriaalia, ja omat muistikuvat radasta on aika olemattomat. Verkassa jo Halla oli poikkeuksellisen rauhallisen oloinen ja otti vastaan kaikki avut. Radalla oli myös koko ajan hallussa ja vaikka tempo kiihtyikin uusintaa kohden, olen tyytyväinen kokonaissuoritukseen. Maltoin myös itse ratsastaa koko radan läpi ja radan jälkeen fiilis oli superhyvä! Lopputulema 70cm-luokasta oli uusinnasta puhdas rata, aika 29,70 ja 14./39.

Luojalle kiitos kotikisoista, sillä olisin ollut aivan jäässä jos ulkona olisin joutunut odottelemaan seuraavaa luokkaa. Koska seuraavaan starttiin oli useampi tunti, Halla sai mennä solkun kautta karsinaan nauttimaan päiväheinistä. Kasikympin verkassa neiti oli jo vähän viritetympi, otti vähän kierroksia muista ratsukoista, mutta pysyi silti nätisti lapasessa. Hypättiin vain kolme verkkahyppyä ja sitten suoraan radalle. Rata oli sama kuin edellisessä luokassa (mikä oli omaan mieleeni erittäin sopiva meille) ja sinne mentiin hakemaan vähintään yhtä hyvää suoritusta kuin edellinenkin. Uusinnan alussa pieni kilpailijan sieluni kuitenkin innostui ja haettiin jopa vähän uusintavauhtia loppuradalla. Pidin kuitenkin tärkeämpänä hyviä teitä, tasaista ja kevyttä ratsastusta sekä hyvää fiilistä, joten kaikista tiukimpia uusintateitä ei tullut ratsastettua. Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen lopputulokseen, uusinnasta taas 0vp, aika 26,95 ja 11./80 eli meidän ensimmäinen rusetti napsahti sieltä!

Fiilis kisoista on ihan mielettömän hyvä, maltan tuskin odottaa seuraavia koitoksia!Upeista kuvista iso kiitos Hanna Heinonen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei lukija,

Huomaathan, että kommenttien valvonta on otettu käyttöön! Kommenttisi julkaistaan kirjoittajan hyväksynnän jälkeen, joten ethän turhaan lähetä kommenttiasi useaan kertaan. Asiattomat kommentit jätetään heti kättelyssä julkaisematta.

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥