tiistai 22. huhtikuuta 2014

Kehitystä kuvina

Halla on ollut omistuksessani nyt noin yhdeksän kuukautta. Se ei loppupeleissä ole pitkä aika, varsinkaan jos puhutaan lihasten kasvattamisesta ja perusratsastettavuuden työstämisestä. Saan ainakin triplata tuon määrän ennen kuin oikeasti jotain isompaa on saatu aikaiseksi. Mutta onneksi jo näinkin lyhyessä ajassa muutoksia on tapahtunut parempaan suuntaan.

 
Halla elokuussa 2013     --     Halla huhtikuussa 2014
Näistä kuvista voi jo selkeästi huomata, että lähtökohtatilanne on aika karu. Hevonen on kulmikas eikä näkyviä lihaksia juurikaan ole. Kaula esimerkiksi on aivan väärän mallinen samoin kuin takamuskin. Uudemmat kuvat ovat viime viikolta ja näistä huomaakin jo, että koko hevosen ylälinja on parantunut, alakaula kutistunut ja peppua tullut lisää. Myös maha on näemmä pyöristynyt, vieläkään se ei tosin ole lihava, sillä kylkiluut tuntuvat ilman voimankäyttöä :D Lisäksi kuvista erottaa selvästi, miten Hallan väritys on muuttunut kesän ja talven välissä, mikä on mielestäni aika erikoista.

Ratsastuksellisesti kehitystä on myös tapahtunut hurjasti. Alkuun Halla vältteli kuolaintuntumaa ja pakeni helposti kuolaimen taakse, jolloin se pääsi myös juoksemaan ratsastajan alta. Pitkälti alkukuukaudet meillä olikin pelkkää kaahottamista ja vasta talven aikana ollaan kunnolla päästy jyvälle siitä, mikä vauhti on sopiva. Vieläkin laukan kanssa on paljon tekemistä, mikä pitkälti johtuu Hallan huonosta kunnosta ja tasapainosta. Esteillä puolestaan on löydetty yhteinen sävel ja mysteerisiä kieltoja ei ole enää tullut. Alkuaikoina Halla siis kielteli milloin millekin esteelle, eikä syytä kieltelylle selvinnyt. Nyt kuitenkin Halla antaa myös esteillä ratsastaa ja ratsastajan tuoda kunnolla esteelle sekä päättää vauhdista. Nyt ei myöskään ihan joka väliin tarvitse tehdä voltteja, vaan mopo pysyy käsissä (ja tulee jopa esteiden välillä takaisin!!) lähes aina. Kaikesta huolimatta olen enemmän kuin tyytyväinen meidän edistykseen.

Halla elokuu 2013
Halla huhtikuu 2014
Vielä on paljon tehtävää ja työstettävää, mutta nyt vain jatketaan samaan malliin johdonmukaista treenaamista ja pidetään tavoitteet korkeana! Kiinnostaisiko teitä lukijoita kuulla lisää meidän lähi- ja pitkän tähtäimen tavoitteista (ja haaveista)?

10 kommenttia:

 1. Juu, kerro vaan teidän tavotteista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että aihe kiinnostaa, rupeankin tästä pikkuhiljaa työstämään juttua ;)

   Poista
 2. Hieno halla <3 Hienoa työtä tytyt ;)

  VastaaPoista
 3. Kaulalihasten kehitys on aika huimaa, siitä näkee selvästi, että on alkanut liikkua oikein :) Hyvä Tiina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, se munkin mielestä on ehkä se selkein ja isoin näkyvä muutos :) Kiitos!

   Poista
 4. Hassua et Halla on vaihtanut väriä noin paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, samaa mäkin oon kummastellut. Tarkoituksena ja haaveena olisi jossain välissä tutkituttaa Hallan väri geenitutkimuksella, että selviäisi onko Hallassa esimerkiksi hopeageeniä... ;)

   Poista
 5. Stalkkasin! :) hieno halla ja kiva blogi!

  VastaaPoista

Hei lukija,

Huomaathan, että kommenttien valvonta on otettu käyttöön! Kommenttisi julkaistaan kirjoittajan hyväksynnän jälkeen, joten ethän turhaan lähetä kommenttiasi useaan kertaan. Asiattomat kommentit jätetään heti kättelyssä julkaisematta.

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥