maanantai 11. huhtikuuta 2016

Aurinkolasit naamaan ja takki naulaan, nyt on kevät!

Ulkokenttäkausi tuli korkattua viime viikon torstaina, kun hätäpäissään oli pakko päästä edes kerran kentälle ennen viikonlopun estekisoja, hyvän sään sattuessa verryttely pidettäisiin kentällä. Halla oli oikein kiva ratsastaa kentällä, se otti yllättävän rauhassa ulkona, vaikka tottakai tempo oli hieman maneesissa nähtyä reippaampi. Tämän vuoksi taisi kuskin pää olla enemmän siellä neljän seinän sisällä kuin hevosen, ja alkuun olin tyytymätön meidän kenttätyöskentelyyn. Totuus paljastui kuitenkin seuraavana iltana estetunnilla, että oma pää se vain oli tehnyt tepposet ja todellisuudessa olen vaatinut Hallalta liian lyhyttä laukkaa viime päivinä. Nyt ollaankin siinä kehitysvaiheessa, että laukka alkaa saamaan lisää voimaa ja tästä syystä olisi pakko päästä laukkaamaan myös eteenpäin, ettei neiti kehity väärään suuntaan.

Parin viikon hyppytauko näkyi myös selvästi perjantain valmennustunnilla. Välillä jouduttiin käymään melko ikäviäkin keskusteluja, kun neiti kyseenalaisti onko nyt ihan pakko hypätä tallin oven kohdalla jos ei nyt täysin huvittaisi... Siellä olisi ruoatkin jo karsinassa! Suomenhevoset...
Loppuun saatiin kuitenkin ihan hyviäkin hyppyjä ja Halla keskittymään omien mielihalujen sijaan esteisiin.

Lauantai alkoi varhain ja saavuin puoli yhdeksän tienoin tallille. Tällä kertaa olin jopa onnistunut saamaan itselleni groomin kisoihin, joten kaikki sujuisi varmasti paremmin kuin viimeksi. Tai niin ajattelin... Meidän lähtövuoro oli ensimmäisessä luokassa vasta luokan loppupuolella, mutta jotenkin onnistuttiin silti olemaan viime tipassa verkkaamassa. Verkka oli siis kentällä ja olen positiivisesti yllättynyt miten kivasti ja rauhassa Halla hyppäsi kentällä ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Yhden kerran neiti päätti sikamaisesti kieltää pystylle, mutta kun taas muisteltiin että niistä esteistä mennään yli, niin mitään ongelmaa ei ollut. Muutama hyppy vielä ja sitten tulikin jo meidän aika kiirehtiä maneesiin. Radalla Halla tuntui innokkaalta, mutta kuitenkin kuuliaiselta ja yleisfiilis radasta oli hyvä. Pari paikkaa tuli omaa typeryyttä sohellettua, mutta muuten ihan siisti rata.


Starttien välissä meillä oli paljon aikaa ja naureskeltiin siinä groomin kanssa että nyt täytyy sit pitää huolta ettei käy samalla tavalla tän tokan verkan kanssa kuin ensimmäisen. Ja paskat! (anteeksi) Taas tuli ihan mieletön kiire ja loppujen lopuksi mulla meni pasmat ihan sekaisin, kun kentälle mennessä stewardi pysäytti meidät ja pyysi puhdistamaan takasessa olevan haavan. Minkä haavan?! Ai sillä on haava... Punaisena hehkuva, vasta huilitauon aikana ilmestynyt haava vtj vuohisessa loisti Hallan valkoisessa jalassa. Voihan hel.... Onneksi meidän lähtövuoroa saatiin hieman siirrettyä ja ehdin ottamaan muutamat hypyt puhdistusoperaation jälkeen. Halla ei kuitenkaan tuntunut selkään yhtään niin innokkaalta kuin edellisessä luokassa. Maneesissa se ei vaan meinannut liikkua eteen ja muutaman kerran sitä joutui jopa ratsastamaan jalasta reippaasti eteen ettei laukka olisi kuollut kokonaan. Hevonen tuntui haluttomalta koko radan ajan, mikä ei mielestäni ole yhtään Hallamaista. Niinpä se sitten nappasi perusradalta yhden puomin etusillaan matkaan, ja myös uusinnan viimeisen esteen puomi keilattiin maahan. (Jos joku ihmettelee, niin näissä kisoissa oli "special"-arvostelu, eli radan sai jatkaa virhepisteistä huolimatta uusinnan loppuun tai kolmanteen kieltoon asti) Fiilis radan jälkeen oli harmistunut, kun hevonen ei tuntunut yhtään itseltään. Eilen kuitenkin fiilis radasta hieman parani katseltuani videoita radoista uuden päivän valossa. Eihän se nyt niin paha ollut! Ihan siisti ja tasainen tämäkin oli, mutta se fiilis vaan kummiteli takaraivossa. 


Eilen haava oli oikein siisti, eikä jalka ollut yhtään turvoksissa. Tulin siihen lopputulokseen, että Halla on todennäköisesti jäänyt seinälle piehtaroidessaan tauon aikana ja kenties ollut vähän jumissa siitä syystä toisella radalla... Eilen Halla myös liikkui kentällä omaan iloiseen tapaansa, joten onneksi tästä taidettiin selvitä vain säikähdyksellä.

Tänään olisi vuorossa pitkästä aikaa sileän tunti, saas nähdä mitä siitä tulee! Seuraavista kilpailuista ei ole vielä tietoa, mitään ei olla sinne asti vielä suunniteltu. Valmentaja kuitenkin totesi eilen meidän ratavideoita katsellessaan, että onhan nää autamatta aivan liian pieniä luokkia kun ei Halla edes hyppää kunnolla. Niin no, mitäs sitä siihen enää lisäämään... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei lukija,

Huomaathan, että kommenttien valvonta on otettu käyttöön! Kommenttisi julkaistaan kirjoittajan hyväksynnän jälkeen, joten ethän turhaan lähetä kommenttiasi useaan kertaan. Asiattomat kommentit jätetään heti kättelyssä julkaisematta.

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥